Понеділок, 16 травня 2011, 19:36

Мамалига для риболовлі.

 Риболовна мамалига У цій статті ми розглянемо один з кращих рецептів приготування кукурудзяної каші (мамалиги) для риболовлі.

Мамалига має яскравий колір, відмінний запах і смак. Годиться для лову таких риб як: короп, сазан, лящ, карась, язь, плотва, краснопірка, головень. Завдяки своєму яскравому кольору іноді може бути об'єктом уваги навіть окуня.

На рибальських форумах можна знайти багато рецептів приготування мамалиги, але у приводиться нижче рецепта є головні переваги:
висока щільність мамалиги, що дозволяє використовувати її і як насадка і як підгодовування на пружині;
ніяких брудних каструль і підгореним днища;


Мамалига має велику популярність в основному у південних регіонах України. Кулі з мамалигою, з увіткненими гачками або у поєднанні з іншою наживкою це невід'ємний атрибут риболовлі на багатьох водоймах. Там де в якості насадки для риби використовується кукурудза, там слід спробувати ловити і на мамалигу.

У минулій статті на сайті feeder.in.ua, я описував різновиди баночної кукурудзи для риболовлі, а також її достоїнства і недоліки. Розглянули ми також і методи самостійного варіння кукурудзяних зерен для риболовлі.

 

Приготування мамалиги для риболовлі.

Якщо з баночною кукурудзою усе просто, купив, відкрив і лови, то з кукурудзяною кашею (мамалигою) доводиться трохи повозитися. Але багато рибалок і люблять такі речі робити своїми руками. А що стосується насадки і підгодівлі, то досвідчені рибалки підходять до процесу їх приготування дуже педантично. Розробляючи, впроваджуючи і тестуючи свої рецепти, можна максимально підлаштуватися до смаків і пристрастей, тієї або іншої риби на конкретній водоймі.

Самостійне приготування мамалиги для риболовлі дає для цього усі можливості.На процесі приготування мамалиги і після можливо додавати улюблені ароматизатори із запахами відповідними для конкретної риби і пори року.

Пам'ятайте, як мовляв Свирид Петрович Голохвостый : "…по натуре, по форме, ну по телу, как водится. Но по уму, по образованности, мы уже не та форма, не тот центр…тяжести…".

Так і зерна кукурудзи і мамалига є практично одним і тим самим (хто не знає: кукурудзяне борошно і крупу роблять із зерен кукурудзи). Але по своїй структурі абсолютно різні насадки. До того, що добре зварену мамалигу можна насаджувати і на гачок і на волос, її можна використати в якості підгодівлі при використанні пружини (як відомо мамалига для коропа (сазана) одне з улюблених ласощів), кульки з неї добре додавати в якості наповнювача в годівницю фідера при лові на фідер.

Ну і нарешті, мамалига зліплена в кулі добре закидається в якості підгодівлі на місце загодовування.


Як варити мамалигу для риболовлі?

Для риболовлі потрібна не проста каша мамалига. У нас вимоги до неї будуть інші. Мамалига повинна вийти не лише смачною і запашною, але і відмінно сидіти на гачку і не звалюватися при закиданні.

А якщо врахувати що рибалка на фідер в основному відбувається на не маленьких дистанціях, то мамалига має бути відповідної щільності.

Що тільки не придумували рибалки для скріплення мамалиги. Використовували і желатин при варінні і змішували готову кашу із звичайною ватою. Усе для того, щоб утримати цю наживку на гачку. Але метод, що наводиться нижче, унікальний тим, що мамалига виходить універсальною. Підходить і для далекого закидання для риболовлі на поплавець.

У магазинах можна зустріти кукурудзяне борошно і крупу. Щоб приготувати мамалигу використовують кукурудзяне борошно. Зазвичай воно продається у багатьох магазинах, але якщо знайти її не вдається, то за допомогою кофемолки можно зробити борошно з кукурудзяної крупи.

Для приготування мамалиги для риболовлі нам знадобиться:-кукурудзяне борошно;

  1. -пшеничне борошно;
  2. -два поліетиленові пакети;
  3. -інгредієнти для ароматизації;
  4. -каструля з водою;

 Пшеничне і кукурудзяна мука Мамалигу необхідно готувати заздалегідь, щоб дати їй час настоятися протягом години або двох.
Перед приготуванням кукурудзяне і пшеничне борошно добре трохи підсмажити на сковороді. Це надасть їй додаткового приємного смаку.
 

Насипаємо три частини кукурудзяної муки

Кукурудзяне і пшеничне борошно змішуємо в пропорції 3:1 і ретельно перемішуємо. Пшеничне борошно у складі мамалиги збільшує її клейкість.

Перемішуємо пшеничне та кукурудзяне борошно

Перемешиваем пшеничную и кукурузную муку

Додаємо воду невеликими порціями і перемішуємо вміст. З водою головне не перебільшити, додавати її треба поступово. Готова суміш по густині повинна нагадувати густу сметану.

Додаємо воду в суміш з кукурудзяної та пшеничної муки

Добавляя воду, перемешиваем, чтобы получилась густая смесь

На цьому етапі слід додати інгредієнти для додаткового запаху і смаку.
Це може бути мед, цукор, ваніль, полуничний або малиновий екстракт, усе те, що на вашу думку, може збільшити привабливість мамалиги для риби.

Готову суміш з пшеничного і кукурудзяного борошна акуратно перекладаємо в поліетиленовий кульок. Кульок зав'язуємо, і краще додатково покласти його в інший кульок.
 

Готуємо два пакети

перекладаємо тісто в кульок

Це надасть бОльшую міцність нашій упаковці і підстрахує у разі розриву першого кулька.

Деякі рибалки рекомендують використати для варіння мамалиги матерію. Але я проти цього. Думаю, що смакові якості в поліетилені зберігаються набагато краще, і він запобігає доступу зайвої води до нашого тесту.

Зав'язуємо кульок з тестом мамалиги

Добре зав'язуємо і другий пакет з тестом

Кладаме кульки з тестом в ємність з водою, так щоб вода покривала увесь кульок. І ставимо на вогонь. Варимо протягом 30-40 хвилин.

Якщо мамалига потрібна погустіше, то збільшуємо час варіння, якщо
пом'якше - то зменшуємо.

Опускаємо тісто мамалиги у воду для варінняПісля цього вимикаємо мамалигу і залишаємо настоюватися доки не охолоне вода, можна навіть на усю ніч.

У результаті отримуємо ось таку мамалигу, готову насадку для риболовлі.

Готова насадка мамалига для риболовліМамалигу можна вести на риболовлю в цих же пакетах, не розкриваючи їх передчасно. Це дозволить довше зберегти кашу від скисання.
Вже на риболовлі нарізуємо мамалигу порційними шматочками або катаємо кульки. Причому не забувайте що для різання мамалиги лезо ножа має бути чистим, так виходить різати рівніше.

Нарізаємо мамалигу порційними шматочками 

Мамалига для коропа або сазана.

Розглянемо найбільш часто використовувані добавки для мамалиги при лови коропа.

З основних компонентів ця, передусім рослинна олія. Її можна додавати ще на стадії замісу тіста, 1-2-3 столових ложки нерафінованої олії, залежно від об'єму, що готується. Можна і замішувати разом з готовою мамалигою під час наповнення пружини.

Не слід додавати в тісто терту макуху або насіння. Вони погіршать клейкість мамалиги і її колір. Краще на риболовлі на стадії створення кулі на пружині, перемішати мамалигу з тертим насінням або сухою підгодівлею. Добре коли центр кулі зроблений з мамалиги, а згори обліплений сухою підгодівлею. Після закидання, відокремившись від каші, її частинки додатково притягатимуть рибу.

Давно помічена пристрасть коропа до солодкуватих добавок. Можна використати, мед і соки ягід малини або полуниці. Банановий запах і запах кавових зерен, також можуть припасти коропові за смаком в теплу пору року.

На риболовлі восени, при наближенні холодів, мамалига втрачає свою цінність для лову коропа. Але і тут, додаючи такі ароматизатори як креветка, краб, ікра, рак, можна збільшити привабливість нашої насадки.

Під час рибалки на японку (на пружину) і використанні мамалиги, можна ховати гачки в каші, а можна насаджувати на них хробака або виповзка. Таке поєднання не залишить байдужим ні сазана ні великого карася.

Шар з мамалигі














Мамалига має велику популярність в основному в південних регіонах. Кулі з мамалигою, з увіткненими гачками або у поєднанні з іншою наживкою це невід'ємний атрибут риболовлі на багатьох водоймах. Там де в якості насадки для риби використовується кукурудза, там слід спробувати ловити і на мамалигу.

У минулій статті на сайті feeder.in.ua, я описував різновиди баночної кукурудзи для риболовлі, а також її достоїнства і недоліки. Розглянули ми також і методи самостійного варіння кукурудзяних зерен для риболовлі.

Приготування мамалиги для риболовлі.

Якщо з баночною кукурудзою усе просто, купив, відкрив і лови, то з кукурудзяною кашею (мамалигою) доводиться трохи повозитися. Але багато рибалк і люблять такі речі робити своїми руками. А що стосується насадки і підгодівлі, то досвідчені рибалки підходять до процесу їх приготування дуже педантично. Розробляючи, впроваджуючи і тестуючи свої рецепти, можна максимально влаштується до смаків і пристрастей, тієї або іншої риби на конкретній водоймі.

Самостійне приготування мамалиги для риболовлі дає для цього усі можливості.На процесі приготування мамалиги і після можливо додавати улюблені ароматизатори із запахами відповідними для конкретної риби і пори року.

Пам'ятайте, як мовляв Свирид Петрович Голохвостый : ".за вдачею, за формою, ну по тілу, як повелося. Але по розуму, по вченості, ми вже не та форма, не той центр.тяжкість".

Так і зерна кукурудзи і мамалига є практично одним і тим же (хто не знає: кукурудзяне борошно і крупу роблять із зерен кукурудзи). Але по своїй структурі абсолютно різні насадки. До того, що добре зварену мамалигу можна насаджувати і на гачок і на волос, її можна використати в якості підгодівлі при використанні пружини (як відомо мамалига для коропа (сазана) одне з улюблених ласощів), кульки з неї добре додавати в якості наповнювача в годівницю фідера при лові на фідер.

Ну і нарешті, мамалига зліплена в кулі добре закидається в якості підгодівлі на місце загодовування.

Як варити мамалигу для риболовлі?

Для риболовлі потрібна не проста каша мамалига. У нас вимоги до неї будуть інші. Мамалига повинна вийде не лише смачною і заорювальною, але і відмінно сидіти на гачку і не звалюватися при занедбаності.

А якщо врахувати що лов на фідер в основному відбувається на не маленьких дистанціях, то мамалига має бути відповідної щільності.

Що тільки не придумували рибалки для скріплення мамалиги. Використали і желатин при варінні і змішували готову кашу із звичайною ватою. Усе для того, щоб утримати цю наживку на гачку. Але метод, що наводиться нижче, унікальний тим, що мамалига виходить універсальною. Підходить і для далекої занедбаності і для лову на поплавець.

У магазинах можна зустріти кукурудзяне борошно і крупу. Щоб приготувати мамалигу використовують кукурудзяне борошно. Зазвичай вона продається у багатьох магазинах, але якщо знайти її не вдається, то за допомогою кофемолки слід зробити борошно з кукурудзяної крупи.

Для приготування мамалиги для риболовлі нам знадобиться:

кукурудзяне борошно;

пшеничне борошно;

два поліетиленові пакети;

інгредієнти для ароматизації;

каструля з водою;

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Головна сторинка |   Карта сайту  |
Використання матеріалів сайту тільки з активним гіперпосиланням на сайт http://feeder.in.ua